Jūs atrodaties šeit

Kartupeļu pankūkas

  • Svaigi rīvētu kartupeļu pankūkas
  • Iepakojumā 4 gab. pa 75 g — no Latvijā audzētiem kartupeļiem
  • Ātri un ērti pagatavot — tikai 1 min mikroviļņu krāsnī, vai arī izsildīt vidējā karstumā uz pannas
  • Ērts, viegli atverams iepakojums — MAP cietā kastīte
  • Augstas kvalitātes un labas klasiskās garšas produkts
  • Realizācijas laiks 7 dienas

Lai gan kartupelis savu vietu uz latviešu galda iekarojis tikai 19. gadsimtā, tas šeit palicis uz pastāvīgu dzīvi un kļuvis par neatņemamu Latvijas garšas sastāvdaļu. Pēdējā dienā, kad tika novākta kartupeļu raža, vagas bija tīras, gaiss smaržoja pēc rudens un no sētām vēdīja viegls ugunskuru dūmu aromāts, tradicionāli bija kartupeļu pankūku izēšanās svētki. Vakarā pēc labi padarīta darba kartupeļu pankūku kārdinošais aromāts aicināja kopā visus talciniekus, lai kopīgi atzīmētu ražas svētkus un drošus krājumus ziemai. Tad saimnieces cēla galdā kraukšķīgas tupeņu pankūkas, tādējādi godinot arī pašu kartupeli.

Mūsu senči tās ēda ar skābo krējumu, biezpienu vai brūkleņu ievārījumu. Klāt dažkārt tika pieceptas čurkstošas bekona šķēlītes. Šodien mēs mēdzam likt klāt gan lasi, gan ikrus, gan dažādas mērces, taču būtisku senču gudrību tomēr esam saglabājuši — lai pankūkas garšotu pēc iespējas labāk, tās vienmēr ir jāēd tik karstas, cik vien iespējams.

Receptes ar šo produktu

Kur nopirkt?

Meklē mūsu produktus pie iecienītākajiem Latvijas pārtikas mazumtirgotājiem

kā arī citviet!