Jūs atrodaties šeit

Rasols 180 g

  • Pircēju ļoti iecienītais rasols no kartupeļiem, desas, marinētiem gurķiem, konservētiem zaļajiem zirnīšiem un sakapātas olas ar majonēzi un garšvielām
  • Iepakots aizsargatmosfērā
  • Uzglabāt no +2 līdz +6 °C temperatūrā
  • Ērts, viegli atverams iepakojums ar dakšiņu

Rasols jau gadu desmitiem nemainīgi tiek dēvēts par galda karali, jo latviešiem tieši šie salāti svētkos ir pašsaprotams cienasts. Veikalu plaukti var lūzt no visdažādāko delikatešu pārpilnības, taču svētku galds būs pilnīgs un svētki izdevušies tikai tad, ja galdā būs rasols. Šie salāti Latvijas virtuvē ienākuši no Krievijas jau pagājušā gadsimta sākumā, un Latvijā pirmās receptes, kuru pamatā ir mūsdienu rasolam raksturīgās sastāvdaļas, ir atrodamas pat 1901. gada pavārgrāmatā.

Šodien rasolu prot pagatavot ikviena latviešu namamāte, un šis ēdiens pirmais pazūd no svētku un viesību galdiem. Ar rasola pasniegšanu mūsu saimnieces vienmēr ir demonstrējušas īpašu viesmīlību, jo tā pagatavošana ir laikietilpīgs process, taču rezultāts vienmēr sagādā ne mazums garšas baudījuma un prieka.

Gadu gaitā rasola recepte Latvijā ir mainījusies. Klasiski tam tiek pievienota gan siļķe, gan vēžu kakliņi, taču latviešu garšai visraksturīgākais un piemērotākais bija un paliek rasols mūsu gaumē — ar smalki sagrieztiem kartupeļiem, desu, marinētiem gurķīšiem, zaļajiem zirnīšiem, olu un bagātīgu devu majonēzes. Tāpēc mēs pieturamies pie klasiskām vērtībām un latviešiem tik tīkamā, ierastā garšu salikuma.

Kur nopirkt?

Meklē mūsu produktus pie iecienītākajiem Latvijas pārtikas mazumtirgotājiem

kā arī citviet!