Jūs atrodaties šeit

Sviestmaize ar tunci 170 g

  • Klasiska pildītā sviestmaize — kviešu maize ar sēkliņām, kas pildīta ar tunzivs gabaliņiem, konservētiem kukurūzas graudiem un svaigiem salātiem, par saistvielu izmantojot majonēzi
  • Pildījums kopā veido 53 %
  • Realizācijas laiks 5 dienas
  • Iepakojumā 2 šķēles
  • Ērts, viegli atverams aizsargatmosfēras iepakojums
  • Augstas kvalitātes un labas klasiskās garšas produkts

Tunzivs Latvijā ir pazīstama samērā nesen —kopš laikiem, kad vēl neatkarības pirmajā posmā Latvijā sāka ienākt pirmie ārvalstu konservi. Par to, ka tunzivs ir bijusi delikatese un smalks ēdiens, liecina arī mūsu vecmāmiņu apgūtās receptes slavenajā Kaucmindes mājturības skolā, kur tika skolotas lieliskākās saimnieces, kas par izcilo ēdiena gatavošanas prasmi bija izslavētas teju visā Eiropā. Senajās pavārgrāmatās atrodams gan tunzivs krēms, gan arī maizītes ar tunzivi. Tunzivs gaļai piemīt tik cēla garša, ka zvejnieki tic, ka šī zivs barojas ar smalkām delikatesēm un to vajag ķert tikai ar ļoti cēlu ēsmu. Lai gan tunzivs visvairāk izplatīta japāņu virtuvē un arī Eiropā, Latvijā tā ienākusi uz palikšanu un tagad ir viena no iecienītākajām zivīm latviešu virtuvē.

Mēs piedāvājam baudīt šo izsmalcināto zivi ar Latvijas kviešu maizi, svaigiem salātiem, saulainas kukurūzas graudiem un gardu majonēzes pildījumu. Līdzīgi, kā to gatavoja arī saimnieces Latvijā, kad tunzivs šeit bija vēl pavisam, pavisam maz pazīstama.

Kur nopirkt?

Meklē mūsu produktus pie iecienītākajiem Latvijas pārtikas mazumtirgotājiem

kā arī citviet!